Кокосово масло за здрави мигли

 Кокосово масло за здрави мигли

Всяка жена иска да изглежда максимално добре и има своите навици за красота. Вглеждайки се в детайли, винаги забелязваме, когато нещо не е наред с миглите ни. Дали да заложим на изкуствени?

На първо място, естествената им дължина, гъстота, зависи от гените ни. На второ място, начинът ни на хранене и това как се отнасяме с тях ежедневно, допринасят те да бъдат красиви и здрави или по-рехави. Хубавото е, че има едно масло, което работи за нашата красота по много и различни начини и може да подпомогне растежа на миглите ни. Това е кокосовото масло.

Богато е на мастни киселини и антиоксиданти

Мастните киселини в кокосовото масло са от съществено значение за укрепване на клетъчните бариери и за поддържане на кожата, косата, косъмчетата мигли. Редовното му нанасяне върху миглите предотвратява загубата им и насърчава здравословния им растеж. Антиоксидантите като витамин Е в кокосовото масло, забавят процесите на стареене на кожата, а кожата на клепачите е много фина и там първите бръчки бързо се забелязват.

Нанасянето на спирала, сенки, извиването на мигли и енергичното почистване на грима от клепачите, може да отслаби кутикулата на миглите, което води до загуба на влага, накъсване и падане. За щастие, редовната бюти терапия с кокосово масло може да намали риска от загуба на мигли.

Кокосовото масло има добра абсорбация

Когато го нанасяте върху кожата, косата и миглите си. То е съвместимо с протеините, които изграждат косъмчетата мигли, което означава, че много по-лесно се абсорбира от тях в сравнение с други видове масла. Освен че миглите стават по-здрави и лъскави, кокосовото масло не оставя мазни следи.

Действа антимикробно и противовъзпалително

Кокосовото масло съдържа добри количества лауринова киселина, която действа антимикробно. Ако кожата на клепачите има склонността да се възпалява, лющи, нанасянето на кокосово масло върху миглите ви, ще я подхрани и успокои. Лауриновата киселина и успокояващият витамин Е, правят кокосовото масло идеална грижа за тази деликатна зона от лицето.

Как да ползвате кокосово масло за заздравяване на миглите?

Най-лесният начин е да нанасяте маслото с клечка за уши или памучен тампон директно върху миглите си, както нанасяте серум за мигли. Разбира се, предварително трябва да сте почистили лицето си от грима. Кокосовото масло е чудесно и за снемане на грим от клепачите. Не само почиства добре, но така също ще се погрижите за миглите си. Така че в някои дни може да замените мицеларната вода или тоалетното мляко с кокосово масло.

Мария Димитрова

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист. Завършила е в УНСС "Обществени комуникации и информационни науки", специалност - медия икономика. Завършила стажантска програма в Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

%d блогъра харесват това: