Областният управител на Плевен от рекетьор до политик

 Областният управител на Плевен от рекетьор до политик

Кой всъщност е Мирослав Петров?

От няколко години насам е забъркван в редица скандали, най-скорощният такъв е отвореното писмо на групата общински съветници от ГЕРБ Плевен, които публично обвиниха областния координатор на партията, който е и областен управител на Плевен, в задколисие и договорки с БСП и ВМРО.

Веднага след това четирима от съветниците на ГЕРБ Плевен напуснаха партията. Справка на Канал 7 и България ТВ показва, че в годините назад Петров е вземал различни постове в държавни администрации предимно в Плевен – заместник директор и като директор на ОД на МВР-Плевен, началник на РЗБОП-Плевен и в последствие назначен като областен управител на Плевен. На местните избори провели се миналата година, Петров бе кандидат кмет от партията на Борисов.

По пътя на „успеха“!

На 19 март 2004 година бе направен опит за убийство срещу плевенския съдия Валери Цветанов. Двама неизвестни нападатели изстреляха девет куршума срещу него, докато прибирал личният си автомобил в гаража.

Няколко месеца след опита за покушение на съдията, на специална пресконференция, съпругата на Цветанов публично обвини Мирослав Петров, по онова време известен с името Николов. От думите и става ясно, че Николов/Петров е изнудвал съпруга и за сумата от 60 000 лева.

Припомняме, че на 4 април 2003 година, в лоби бара на плевенския хотел „Ростов„ беше убит сводникът Марио Иванов, който, малко преди това, бе забелязан в компанията на съдия Цветанов. Година по-късно бе застрелян и 40-годишният д-р Людмил Борисов Конов, който беше един от собствениците на гореспоменатия хотел.

След покушението срещу съдия Цветанов, през есента на 2003, неговата съпруга посочи името на доктор Конов сред хората, които са изнудвали съдията. Според съдията и съпругата му тогавашният окръжен прокурор на Плевен – Евелина Попова, Мирослав Николов, сега Петров и Конов са рекетирали съдията, което е основна причина за опита за убийство. Интересен е факта, че срещу Николов, сега Петров бе образувана проверка, резултатите от която не са известни и до днес.

Делото за покушението на съдията е иззето от ВКП и се разследва от национална следствена служба, след като съдията се е оплакал, че магистратите в Плевен няма да бъдат обективни.

Един от следователите по делото твърди, че по време на проверката Мирослав Петров е твърдял, че не е изнудвал съдия Цветанов на посочените от него дати, защото е бил в отпуск и се е намирал в бивша Югославия. Разследващите по делото са констатирали, след справка на мобилните клетки обаче се оказало че Петров на посочените от съдията и съпругата му дати се е намирал именно в гр. Петрич. Вероятно именно това е една от причините документите по това дело да не са публично известни.

На 5 март 2004 година Петров вече е назначен като Заместник Директор на ДНСП.

Мирослав Петров е сочен още като участник в организирана група за поръчково образуване и прекратяване на наказателни производства с цел изнудване на търговци и предприемачи, това твърди следовател Берон Кърчев.

 В дело провело се през 2004 година се съдържат достатъчно данни за извършени престъпления и изградена корупционна система от група магистрати и бизнесмени. До ден днешен съдията и съпругата му продължават да твърдят, че именно Петров е един от поръчителите на покушението срещу съдията.

Петров е посетил в затвора Красимир Манолов –Гулянския и го е принудил да промени показанията си срещу Людмил Конов и самият него, които тогава са обвинени в подбудителство за отвличането на съдията, сочат наши източници.

Друг мотив за престъплението са и постановените от Цветанов присъди по възложени му наказателни дела срещу Директорите на „Нефт и газ“ЕАД Плевен Красимир Манов и Исай Лазаров и синдиците на „Плама“АД Плевен Лилия Тодорова и Николай Пенев, с което е нарушил създадената от „КА ГРУП“ООД престъпна схема, поставяща това дружество на входа и на изхода на тези предприятия. В тази насока е образувано срещу Людмил Конов сл.д.№39/96г. по описа на ОСлС-Плевен, за престъпление по чл.212 ал.4 във вр.с ал.1 и чл.26 ал.1 от НК – документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай , с причинена щета за над 5 млн. щатски долара на „Нефт и газ“ЕАД.

Тогава бившият главен прокурор Сотир Цацаров възобновил спряното наказателно производство срещу Мирослав Петров за опита за убийството на съдията и е разпоредено нова разследване.

По пресен скандал, в който е замесен областния на Плевен е свързан с братя Бобокови. Основен свидетел по делото срещу бизнесмените твърди, че именно Петров/Николов в качеството му на областен управител е осигурявал политически чадър за внасянето но боклук от Италия в област Плевен. И до днес Петров отказва да коментира тези показания.

Резултатите от всички тези преписки, по които е разследван Петров и до днес не са известни  на медиите.

Запознати ли са ПП ГЕРБ с истинското лице на Мирослав Петров?

Каквае цената на успеха по пътя към политиката?

Защо областния управител на Плевен е сменил публичния си образ представяйки се в началото на 2000 година с бащиното си име Николов, а след това с Петров?

И когато главния прокурор Гешев говори, че се бори с корупцията, то ще вземе ли под внимание и показанията на основния свидетел срещу братя Бобокови, в които се твърди, че именно Петров е оказвал политически чедър над бизнеса им?

Очаквайте продължение!

Христо Гешов

Христо Гешов

https://www.bulgariatv.net

Христо Гешов е български журналист. Кариерата му включва редица авторски разследвания и материали. В Bulgaria TV заема позицията директор "Новини и актуални предавания".

OЩЕ НОВИНИ

%d блогъра харесват това: