Екс кмета на Червен бряг в далаверата с боклука?

 Екс кмета на Червен бряг в далаверата с боклука?

Свързан ли е екс кмета на Червен бряг Данаил Вълов с далаверата с опасния боклук, който откри екип на Канал 7 в бившо ТКЗС в Червен бряг и с. Рупци.

Наш достоверен източник твърди, че Вълов е оказвал политически чадър, както и негови приближени са заравяли въпросния отпадък.

Екипът ни се сдоби с договори за наем между семейната фирма на Вълов “ТЕРА” и италианска фирма, която е имала инвестиционно намерение, да преработва отпадъци внос от Италия в тухларницата управлявана днес от съпругата му Светла Вълова.

Видно от документа, договора е подписан между италиански гражданин и Данаил Вълов. Договора е от декември 2015 година, когато вече Вълов е бил избран за кмет на Община Червен бряг. 

Видно от фактурата, италианската фирма е заплатила наем на бившата тухларница през май 2016 година. А инвестиционното намерение е от февруари 2016 година.

Сега е уместно да попитаме специализирана прокуратура замесен ли е Данаил Вълов, тогава в качеството му на кмет в афера с боклук докарван от Италия?

Внасяла ли е фирмата, приближена до Вълов искане за издаване на разрешително за преработка на отпадъци в РИОСВ?

Друг интересен факт е, че и италианската фирма и фирмата приближена до Вълов са регистрирани по онова време на един и същ адрес.

Отнасяме въпросите си към компетентните органи.

 

 

Христо Гешов

Христо Гешов

https://www.bulgariatv.net

Христо Гешов е български журналист. Кариерата му включва редица авторски разследвания и материали. В Bulgaria TV заема позицията директор "Новини и актуални предавания".

OЩЕ НОВИНИ

%d блогъра харесват това: