В село Караисен настояват за обявяване на бедствено положение заради безводието

 В село Караисен настояват за обявяване на бедствено положение заради безводието

hand under faucet without water, close-up view

Жителите на село Караисен в община Павликени настояват заради безводието, на което са подложени, за селото да бъде обявено бедствено положение и отново излизат на протест

За близо хилядата жители на Караисен водоподаването вече е кризисно. Питейна вода има само вечер за час-два и то за една трета от селото. Причината е пресъхването на местните извори и компрометираната ВиК-мрежа. Заради водния режим, хората настояват в селото да бъде обявено бедствено положение, заяви кметът на Караисен Стефан Николов. 

“Обявяването на бедствено положение ще даде възможност община Павликени да търси помощ от държавата за разрешаване на нашия проблем. Представител на високо ниво от ВиК сдружението “Йовковци” не сме виждали”, обяснява кметът.

Заради водния режим сериозно е затруднена работата на детската градина и на старческия дом в Караисен.

Хората излизат следващата седмица на протест, който е трети в рамките на месец и настояват за намиране на нови водоизточници и изграждане на необходимата инфраструктура.

Северина Иванова

Северина Иванова

Северина Димитрова е родена в град Кюстендил, завършила висше образование - магистър, специалност "Връзки с обществеността". От 15 години се занимава с журналистика, работила в регионални и национални медии

OЩЕ НОВИНИ

%d bloggers like this: